torstai 27. joulukuuta 2012

TAPANIN AJELU

Tapaninpäivän ajelu tänä vuonna tapahtui jo viime kuukausien aikana tutuksi käynnellä veneellä. Vieraani olivat Lama Gurung heimoon kuuluvia nuoria naisia ja heidän uskontonsa on sekoitus buddhalaisuutta ja hindulaisuutta. Phewa järvellä sijaitsee Parahin temppelisaari ja suuntasimme sinne aamutuimaan suorittamaan tyttöjen toiveesta Pujan, rukoushetken.

Oli koskettavaa nähdä, kuinka tärkeää näille nuorille naisille on kulttuuri ja uskonto; lisäksi sain ensimmäistä kertaa selostuksen kaikista pujaan tarvittavista välineistä: suitsukkeista, uhrilahjoista (kukat, nauhat, riisi, punainen tika-jauhe), kynttilöistä ja syötäväksi tarkoitetusta kookospähkinästä. Pujan jälkeen ostimme tötteröllisen siemeniä ja syötimme saarelle asuvat pulut ja rantavedessä kuhisevat pyhät sekä lihavat kalat.
Kaupunkikierroksen ja shoppailun jälkeen päädyimme takaisin talolle päivällisen valmistukseen. Kuivana kautena Pokharassa n.12 tuntia päivässä kestävä sähkökatkos loi jälleen kerran tunnelmallisen mahdollisuuden valaista koko talo kynttilöin; vastarannalla loistava Lakeside kaupunkivaloineen ja talo kynttilöiden loisteessa.. hyvä lisämauste muutenkin maukkaaseen päivälliseen! Tapaninpäiväkin päättyi naurun helskeeseen tunnelmavalaistuksessa.
Pokharan kristittyjen joulujuhlaa


There are only two days in the year that nothing can be done.
One is called yesterday and the other is called tomorrow.
Today is the right day to love, believe, do and mostly live.
- Dalai Lama XIV-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti