keskiviikko 14. marraskuuta 2012

NORSU-SARVIKUONO-TIIKERI-KROKOTIILI

Oma Kapua Chitwanin kansallispuistossa luontoturisteina..

Ensin aamulla safarille norsujen selässä
"Taksiparkki"
safarilla
Nähtin norsujen selästä sarvikuonon takapuoli
Maksu "taksille"
Josta kyyti ojentaa maksun kuskille
Lounaan jälkeen lähdimme jeeppisafarille.. Ensin jeepillä rantaan, yhdestä puusta koverretulla veneellä joen yli ja vanhalla jeepillä neljän tunnin safarille sisälle kansallispuistoon.

Puistossa näimme lintuja, erialaisia kauriita ja monenlaisia kasvuympäristöjä kasveineen sekä tustuimme krokotiilien ja kilpikonnien lisääntymisprojektiin. Takaisin tullessa, noin kymmenen minuuttia ennen rantaan saapumista mutkan takana tiellä oli TIIKERI!  Kukaan ei uskonut matkaan lähtiessä, että tiikerin näkeminen on mahdollista, mutta siellä se yksi 125:stä todistetusti olemassa olevasta nepalilaisesta tiikeristä vain oli! Yksi oppaista kertoi työskennelleensä täällä 15 vuotta ilman että on nähnyt kertaakaan tiikeriä.. Taidan lotota tämän jälkeen!! Tilanne oli ohi niin nopeasti, ettei kuvaa saanut eläimestä.
Missä se tiikeri on??
Seuraavana aamuna lähdimme jälleen yhdestä puusta koverretuilla veneillä joelle krokotiilien sekaan. Viime vuodelta jo muistan kuinka ajatus uimisesta krokotiilien seassa puistattaa... Osa krokotiileista on kunnollisia kolmimetrisiä lihansyöjiä ja minussa on vielä vaikka kuinka paljon lihaa huolimatta vuorilla trekkauksesta.. Loppu hyvin, kaikki hyvin, pääsimme rantaan ja kävelmään viidakkoon tiikereiden, sarvikuononjen ja karhujen sekaan....
Tuolla on krokotiili
Siellä niitä rötköttää... rantapenkereellä..
Että semmoinen pieni kavion/sorkan/jalan jälki
Kävely päättyi valtio-omisteiseen norsujen jalostuskeskukseen. Ristiriitaisin tuntein kävelin katsomassa pylväisiin kytkettyjä norsuäitejä, jotka pitkästyneenä keinuivat kuka minkäkinlaisen sisäisen musiikkinsa tahtiin....


Hellyyttä matkan varrella
Norsunajajien uhripaikka; haluavat syntyä seuraavassa elämässä norsuiksi
Norsu-uinnin iloa!!
Majoituspaikassamme Sapana Logdessa myös juhlistettiin Tihar-festivaalin päiviä, joista jokainen oli omistettu eri eläimelle: korpeille, koirille, lehmille ja härille. Eläinjuhlien jälkeen viidentenä päivänä sisaret juhlivat veljeään. Huomenna Toni sytytän sinun kunniaksesi suitsukkeen! :-)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti