torstai 14. maaliskuuta 2013

KOTIINPALUU JA MATKOILLE TAAS




Siis wow!

Puolitoista viikkoa Euroopassa seitsemän kuukauden Aasia-altistuksen jälkeen.

Ensimmäinen hämmennys Helsinki-Vantaalle laskeutumisen jälkeen löytyi Prisman jogurttihyllyiltä: "mitä ihmettä, kuinka monta eri lajia!!" ja ihmettely on jatkunut joka päivä: tasalämpöiset asunnot, sujuva liikenne, sähköt toimii, vesivessa, pyykinpesukone, hanasta juokseva juomakelpoinen vesi, pehmoinen patja, hiljaiset yöt, lumi, läheiset, suomen kieli, televisio, kahvinkeitin, puhtaat vaatteet... Tärkeimpänä kuitenkin ne läheiset, jotka oikeasti tuntevat minut. Ei tarvitse selitellä jos tarvitsen "nordic meditaatiota" tai en hymyile koko ajan.

Mutta missä ovat iloiset naapurit, ruskeat kasvot, välittömyys, väriloisto, lämpimät päivät, kukkaloisto, siintävät vuoret, ympärillä sykkivä energia, tuuttaavat autot, onnellisena vapaana juoksevat eläimet, torin tuoreet hedelmät ja kasvikset?

Muutama päivä kotiinpaluun kulttuurishokkia ja lähdin matkalle Enlantiin Colin Mortlockin koulutukseen.

Spirit of Adventure foundation järjesti säätiön ensimmäisen tapaamisensa Conistonissa 9. - 10.3. Matkan aikana kävin myös tutustumassa Chance for Changen Englannin tiimiin ja heidän ylläpitämään hosteliin Glenriddingissä. Upea paikka, jonne pitää palata trekkaamaan!

Englannin matkan yksi ilahduttavimmista asioista oli Honest Shop Conistonissa. Kaupassa ei ollut myyjiä ja myytävät tuotteet olivat paikallisia käsitöitä ja ruokatuotteita, jotka oli valmistettu niin ekologisesti sekä paikallisesi kuin länsimaisessa yhteiskunnassa vain on mahdollista. Ostaminen ja maksaminen perustuivat luottamukseen. Otit tuotteen, kirjasit ylös vihkoon, tipautit rahan laariin ja jatkoit onnellisena matkaasi.

Kauppa sai hyvälle tuulelle! Nepalissa unohdin milloin mikäkin tavaran kylään tai kahvilaan, aina kaikki löytyi kun palasin takaisin etsimään minne olin omaisuuttani kadottanut.

Colinin oppien keskeisimpiin asioihin kuuluvat hyveet, paheet ja viisaus (virtues, vices and wisdom). Hyveiden listan ensimmäisenä lukee Honesty = rehellisyys. Tästä on hyvä jatkaa jälleen matkaa itseen ja maailmalle!

Vv

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti